poussiere_de_lune_nl1004064.jpg
donderdag 14 maart 2013
Een dag om nooit meer te vergeten! Om 7.00 uur begon Tess met hijgen en puffen en om 15.00 uur begon ze te persen. De eerste reu werd snel daarna geboren. Gevolgd door zijn 4 broertjes en als laatste het teefje. De gehele bevalling is prima verlopen! Geweldige ervaring ook om dit samen met Tess te mogen doen. Bedankt Tessje!
Welkom Poussiere de Lune-tjes:

Heureux Bleu
Histoire
Hamrik
Haribo
Halifax
Habiba Bleu
  home
klik hier
woensdag 20 maart 2013
   Heureux 6 dagen oud
Tess tussen haar mannen
Alweer 6 dagen oud zijn de H-tjes en ze groeien als kool! Met Tess gaat het prima. Ze komt graag de werpkist uit om wat gezelschap te krijgen van Merlot, van Lady en van ons. Totdat ze een puppen-piepje hoort en niet weet hoe snel ze weer terug moet naar de werpkist. Etenstijd!!
vrijdag 29 maart 2013
Gisteren zijn ze 2 weken geworden en vanochtend maakten ze zich al op voor de wandelvierdaagse! Alle 6 zijn ze volop aan het kruipen. Ook gaan bij sommige de oogleden al open. Onze rust is weldra voorbij maar is geen probleem! Ben reuze benieuwd naar de karakters van dit mannenclubje en hun zusje Habiba...
Deux frères et une petite fille
Aktie in de werpkist
poussiere_de_lune_nl1004050.jpg
Een super drukke week was het, deze derde week, voor het H-nestje:
Bij de pedicure
Tartaar en Duck eten: jam(m)ie!!
Uitbuiken, slapen en groeien
Horen,
zien en ...
tanden!!
Willem en Haribo
woensdag 10 april 2013
Een heerlijke dag vandaag voor de Haatjes! Voor het eerst de hele dag in de puppenren! Volop nieuw spelmateriaal om nieuwe indrukken op te doen en genoeg ruimte om de pootjes te strekken! De waggelende zatlapjes zijn toe aan wat meer spierversterkende oefeningen... work that body baby's!
HaHaHaHalifax PdL
Tunnelvisies
Tess is de laatste paar dagen niet meer zo scheutig met haar voeding voor de puppen, daarom willen ze een TOETJE!!! En met die toetjes geef je dat natuurlijk!
Histoire PdL
Habiba Bleu PdL
woensdag 17 april 2013
En na regen komt zonneschijn! Eindelijk kunnen de puppen, en de rest van Nederland genieten van de tuin! Momenteel doen ze een middagdutje in de speciaal voor hun gemaakte puppenwei: wel naast elkaar, dat geeft veiligheid!
De afgelopen week heeft in het teken gestaan van sociale interaktie. Er komen steeds meer mensen over de vloer, en er is contact geweest tussen Mimolette, Bobigny en onze andere volwassen beaucerons. De tuin behoort nu ook tot de omgeving.
De kwispel, de poothef, het gecontroleerd blaffen en bijten, het bestijgen etc is allemaal begonnen. De Haa(n)tjes leren nu wat onderling geaccepteerd sociaal gedrag is. Een belangrijke fase dus...
Later als ik groot ben ga ik ook tegen deze boom plassen...
Tess voedt Haribo op
Mimolette en 3 H-mannen
Heureux Bleu en zijn halfzus Bobigny
Bobigny op 15 april 1 jaar geworden!!!
woensdag 24 april 2013
De hele week hebben we bezoek gehad! Hier zien we Merel die het liefst had willen blijven overnachten tussen de puppen...ben benieuwd met welke beauceronman ze naar Emst gaat op 8 mei!
Ook de nieuwe baasjes van de harlekijnen zijn langs geweest: Heureux Bleu vertrekt 10 mei naar Zwitserland en Habiba Bleu gaat 8 mei naar Zeeland. Gelukkig duurt dat allemaal nog even...
Haribo ... in een doosje
Waterpret
Vandaag voor de eerste keer allemaal in de auto en waar ga je dan naar toe? Naar de dierenarts!! Alle pups gezond en geënt! Morgen komt de chipper van de Raad van Beheer en daarna... dan gaan we naar de Hondendagopvang!!
Tess en Hamrik
donderdag 25 april 2013
En op onze eigen Hondendagopvang hebben de Haatjes voor de eerste keer gras geroken, besnuffeld en gegeten. Heerlijk, denk ik...verse grasworteltjes!
Socialiseren met andere honden. Nu nog veilig achter een hek.
Brutale Noa komt zelf even polshoogte nemen.
Onze mega-super knuffel Meneer de Leeuw wordt meteen in vertrouwen genomen.
donderdag 2 mei 2013
Iedereen geniet van het heerlijke weer! Zo ook de puppies! En wat doe je dan de hele dag in de puppenren?
De Muppetshow nadoen...
Aan de pup ruiken die voor je staat en niet snappen dat dat je spiegelbeeld is...
Een beetje hap- en pakwerk...
Schaapjes kijken...
Verstoppertje spelen...
Of je neemt een duik in het ballenbad...
woensdag 8 mei 2013
Een kinderpartijtje stond er deze ochtend op het programma. Guus en Willem hadden een aantal vriendjes uitgenodigd om naar HUN Haribo en zo te komen kijken. Beide partijen waren na een tijdje intensief spelen toe aan een pauze!
donderdag 9 mei 2013
Acht weken zijn ze vandaag geworden en dat betekent 'time to say goodbye!" De socialisatie voor mij als fokker zit er op in ieder geval voor 5 kleintjes. En ik ben net als tevreden puppies kunnen zijn: moe maar voldaan!
Lieve, relax-te Hamrik heet nu Mats en is met Merel naar Emst vertrokken. Een heerlijk pupje dat zowel bij het roedeltje wilde horen, als zijn eigen gang wilde gaan en zich van niemand iets aantrok. Knuffelbeer nr.1!! Komt wel goed bij Merel...
Kleine Habiba Bleu, in gedrag en qua lijf een kopie van haar moeder Tess, heet nu Biba en woont bij Carlien en Wessel in Zoetermeer. Twee of drie keer per jaar zien we elkaar nog: altijd weer een feestje!
Heureux Bleu, DE grote favoriet van bijna iedereen woont nu in Zwitserland. Niet alleen qua uiterlijk een speciaal plekje in mijn hart, maar ook qua gedrag een fijne pup. Heb genoten van hem! Slimme jongen ook! Daar gaan we zeker nog wat van horen en zien in de toekomst... Veel geluk bij Andrea en Martin!!
zondag 20 mei 2013
Haribo... macht Kinder froh und Twan ebenso. Op 17 juli is hij afgereisd naar Uden om daar als Sisko met Twan een aktief leven tegemoet te gaan! Met het talent van zijn vader Django moet dat lukken! En ik? Ik mag hem af en toe lenen voor een showtje! Tot gauw dus pareltje!
Haribo's laatste 4 weken bij mij zijn te zien op: 'De avonturen van Haribo.'
Histoire oftewel Groentje heet nu Ilya (er is)
en woont bij Jochem in de
Randstad. Een gevoelig hondje met een groot hart, echt iets voor Jochem!
Voor Halifax is zijn loopbaan bepaald: hij gaat een lieve familie en hun huis in Den Haag bewaken! Gaat hem vast en zeker lukken! Deze mini-Django heet nu Enzo. Succes man!
Helaas, of gelukkig woont Enzo sinds 2015 in Doetinchem bij Marcel en Michel. Wat een bofferd!!