Nieuws
vrijdag 10 mei 2013
Bobigny is inmiddels 1 jaar geworden: tijd om te kijken hoe het met haar heupen gesteld is. Uitslag van het onderzoek: HD-A, botafwijking 0 en een Norbergwaarde van 40!! Kan niet beter! Ze heeft er lang op moeten wachten maar eindelijk mag ze meedoen met behendigheid. Heel hoog springen, dat kon ze al, dat wisten we. Nu nog op commando springen...
zaterdag 11 mei 2013
Een gezellige dag! We gaan met Bobigny en Mimolette (dochter van Bonbon) naar Zwolle naar de Kampioensclubmatch van de Beauceron Vereniging Nederland. Keurmeester is mw. Leonard-Nolle, een franse rasspecialist. Beide meiden boeken prima resultaten!
Mimolette eindigt van de 7 deelnemers in de babyklasse en als jongste, op de 2e plaats! Dat 'belooft' inderdaad veel!
Tijdens een wolkbreukje krijgt Bobigny de beoordeling uitmuntend en eindigt op de 3e plaats in de jeugdklasse. Goed gedaan meissie! Trots op je!
woensdag 17 juli 2013
De laatste telg uit het H-Nest genaamd Haribo vertrekt. Hij gaat in Uden wonen, lekker dichtbij! Omdat ik het uiterst belangrijk vind om de juiste pup bij de juiste eigenaar te plaatsen is Haribo 16 weken gebleven ipv 8 weken. Een verslag van deze periode is te lezen op deze site: " De avonturen van Haribo"
Haribo klaar voor vertrek: al zijn spullen verzameld.
woensdag 14 augustus 2013
Feest!! De puppen uit het H-Nest zijn vandaag precies 5 maanden oud! Dat moet gevierd worden en daarom met Bossche Bollen vertrokken naar Zeeland. Op bezoek geweest bij Biba (Habiba Bleu) en aldaar Ilya (Histoire) getroffen. Reuze gezellige dag gehad en geweldig om te zien dat broer en zus hun eigen manier van samen spelen weer oppakten en verder gingen waar ze gebleven waren. Heerlijke uitbundige, vrolijke en mooie puppen zijn het geworden! Dank Sandra en Jochem!
 11-08-2013 Broer Heureux Bleu uit Zwitserland
 juli 2013 Broer Hamrik uit Emst
zaterdag 17 augustus 2013
Regelmatig krijgen we van mensen die zich rondom Parijs bevinden en onze Bobigny kennen, deze foto opgestuurd. Deze keer was hij van Larissa de Vries. Merci Larissa!

Deze afslag niet nemen hoor! Bobigny woont in Den Bosch...
En zo ziet Bobigny er momenteel uit: een echte jongedame! Inmiddels voor de eerste keer loops geworden en ook tussen haar oren nog volop in ontwikkeling. Momenteel geniet ze van het leven, het in de staart hangen van haar moeder Lady, het voedsel pikken van het aanrecht, het leiderschap uitvoeren als de andere leiders er niet zijn en zachtjes in mijn oor bijten als ik achter het stuur zit. Leuk, dat is wat ze is!
zondag 18 augustus 2013
Een bijzonder leuk nieuwtje: Het I-Nestje zit in de planning! We hebben een prachtige teef genaamd Lady, oftewel Celtic Poussiere de Lune en een mooie franse arlequin reu genaamd Giant Cat Argente du Mont des Croisettes. Beide honden zijn HD-A en Recommande. Tesamen zorgen zij in ongeveer januari 2014 voor black and tan en arlequin puppies! Dekking zal plaats vinden in november 2013. Spannend!!!
Lady
Giant Cat
Voor meer informatie over Giant Cat klik op:
Giant Cat Argente du Mont des Croissettes
 home
klik hier
zondag 24 november 2013
Gisteren was het dan eindelijk zover: Lady was klaar om zich te laten dekken. Maar jammer genoeg bleek Giant Cat dat nog niet te zijn... Een echte teleurstelling! We hebben de dekking door GC verschoven naar Lady haar derde nestje, voor welke ik eigenlijk onze eigen reu Merlot had willen gebruiken. De beurt was dus nu aan hem en aangezien Lady en Merlot elke dag zot op elkaar zijn, was dat nu des te meer. Mooie natuurlijke dekking! Puppen zijn welkom eind januari.
Bedankt (Giant) Merlot!!
L'Esprit d'Hamrik Merlot
Voor informatie over Merlot zijn afstamming klik op:
www.berger-de-beauce.nl
Maar je kan hem ook live komen bewonderen, samen met Lady...koffie staat klaar!
zondag 15 september 2013
Een gezellige dag in Hoenderloo waar de BCN haar nesten en jonge hondendag hield. Bobigny liet zichzelf vandaag van haar beste kant zien en kreeg een prima rapportje. Net als Ilya (Histoire PdL) inmiddels 6 maanden oud die met zijn baas Jochem en zusje Habiba Bleu PdL aanwezig waren.
Rechts: een lekkere dikke lebber van Bobigny aan de keurmeester
zaterdag 12 oktober 2013
Als pup van 10 weken vond ik Bobigny al een 'mierenfluisteraar' en was ik mij bewust van haar super sterke reukvermogen. Nu ze 1,5 jaar oud is vond ik het tijd om te kijken of we daar wat 'leuks' mee zouden kunnen gaan doen. Nou en dat is gelukt! Na een ontzettende leerzame Speurseminar georganiseerd door de Beauceron Vereniging Nederland, gebruikt ze haar neus NOG beter. De vuilniszak, lege chipszakjes in de auto zijn niet meer veilig en ze vist zelfs geldbriefjes uit CL zijn broekzak 's nachts... Ze is klaar voor 'Opsporing Verzocht'.
De maanden oktober en november zijn we erg druk geweest met onszelf bij te scholen en nog verder te ontwikkelen als fokker: zo hebben we een lezing bijgewoond over inteelt in de fokkerij. Hebben we 3 avonden de Fokkerstour 2013, georganiseerd door de Raad van Beheer, gevolgd. Op 9 november het Symposium van Kunagonda: Certificeren van de bona fide rashondenfokkerij, bezocht en de dag daarna het jaarlijkse Fokkersoverleg van onze eigen Beauceron Vereniging Nederland gehad. Genoeg stof tot nadenken dus en dat is nodig om de rashonden goed en gezond te houden!! Twee vruchtbare maanden zal ik maar zeggen en niet alleen voor mij maar ook voor Lady, hoop ik!!
maandag 23 december 2013
Wat ik een week na de dekking al dacht werd vandaag bevestigd door een echo: Lady zit vol met puppen! Normaal ervaar ik haar als aktief, haar positie als roedelleidster op zich nemend, was ze sinds 3 weken gereserveerd, terughoudend, aanhankelijker en rustiger. Voor mij een teken dat er zich van alles en nog wat in haar lijf afspeelt waar ze haar energie voor nodig heeft. Mooi, Moeder Natuur regelt het zelf! Uiteraard heeft Bobigny door dat Lady met andere 'zaken' bezig is en probeert een paar keer per dag misbruik te maken van de situatie. Helaas lukt niet: Lady is wel drachtig maar niet gek: zij is en blijft de baas!!
Terwijl wij lekker doorzwangeren wensen wij iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2014!!
dinsdag 14 januari 2014
Nieuwjaarswandeling met Lady
12 januari: nog 10 dagen te gaan...of minder?
De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze... dat mama zelf zwaar is, is een feit! Ik heb haar lekker verwend zullen we maar zeggen...
Thuis in de gang lekker uitbuiken...
 

Tot op de dag van vandaag zijn er nog geen sporen van nesteldrang bij haar. Maar bij CL en mij wel!! We zijn druk bezig met het klaarmaken van de kraam cq puppykamer! Ramen zijn gezeemd, kleden voor in de werpkist zijn gewassen, kist krijgt nog een likje verf en morgen wordt alles klaargelegd voor de bevalling! Spannend!! Maar superleuk! Verheug me op het horen van puppenpiepjes!

Maar voor nu, lieve, trouwe vriendin: succes met de bevalling!! Hoop dat alles gladjes voor je verloopt, net als je eerste worp. En als al je puppen zo zijn als je dochter Bobigny, gezond, mooi en grappig, dan staat ons een hoop geluk te wachten! Dank daarvoor!

Wordt vervolgd...op pagina I-Nest kan je alles lezen over de puppen. Veel puppenplezier!!
Eerste kennismaking en inspectie van de werpkist
dinsdag 16 februari 2016
Time flies when you're having dogs...inmiddels zijn we 2 jaar verder en hebben we wr een nieuwtje: Bobigny is gedekt door Merlot en we hopen op pupjes op 15 april. Wat een bijzondere dag zal worden daar zij zelf dan 4 jaar wordt!!
De dekking verliep zoals we gewend zijn van Merlot, liefdevol en zonder dwang. Dit is Merlot zijn vierde dekking en aangezien de andere drie dekkingen geresulteerd hebben in puppen, ga we er van uit dat ook Bobigny drachtig is.
Op woensdag 16 maart hebben we een echo gepland. Spannend!
Als de puppen half april geboren worden mogen ze vanaf 8 weken naar de nieuwe eigenaar. Dat zal zijn rond 12 juni.
Leuk hoor: wij verheugen ons erg op de aankomende tijd!
woensdag 16 maart 2016
Wat ik al ruim 3 weken vermoed werd vandaag middels een echo bevestigd: Bobigny wordt moeder!! Op de echo waren minstens 8 gevulde vruchtzakjes te zien. Volle buik dus...
Met Bobigny zelf gaat het prima. Eet (zeer) goed...de bodem van de voerbak gaat er nog net niet uit.. Neemt op tijd haar rust en is zich zeer bewust van haar toestand. Ze is erg relaxed, maakt zich niet druk.
Inmiddels zijn er ook al wat aanmeldingen voor puppenverkoop uit binnen- en buitenland. Leuk! Temeer omdat dit J-Nest het 10e nest is van beauceron kennel Poussiere de Lune! Dit jaar een extra feestje: Poussiere de Lune bestaat 10 jaar!! Sylke zou trots geweest zijn op haar kennel...
Bobigny en ik gaan vanmiddag alvast een feestje vieren. Zij een lekker visje en wij een Bossche Bol...heerlijk!
zaterdag 16 april 2016
Vandaag de 60ste dag van Bobigny haar dracht. In de ochtend nog niets aan de hand. In de loop van de middag wordt ze onrustiger en om 16.45 bevalt Bobigny van haar eerste dochter J'imagine Bleu Poussiere de Lune. Om 21.45 komt haar jongste telg op de wereld: Jagger Poussiere de Lune. Er zijn dan 10 puppen geboren. Wat een ervaring weer!! Bobigny deed het super!! Dank je wel lieve meid! Je bent geweldig!!

Op de pagina J-Nest is het tiental te volgen...