Kennel Poussiere de Lune
Beauceronkennel Poussiere de Lune is een internationale kennel, waarvan inmiddels in Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland en Amerika honden(eigenaren) rondlopen en kennels ontstaan zijn.

Centraal staat een doordachte afstamming, een goede gezondheid, een mooi en verzorgd uiterlijk, vriendelijkheid naar mens en dier, rust en stabiliteit in het karakter en het intact houden van de raskenmerken van de Beauceron.

Poussiere de Lune beaucerons zijn en worden gefokt en opgevoed als huis- en familiehonden. Kenmerkend is hun vriendelijke, rustige en stabiele benadering. De opvoeding (socialisatie genoemd) vindt binnen onze eigen hondenroedel plaats en wordt begeleidt en aangevuld door onze kennis en jarenlange ervaringen met beaucerons en andere hondenrassen.
Pfungstadt, 28-04-2012
Sylke en CH. Altesse Poussiere de Lune
Algemeen
Sylke Cierpka (1965-2012)
Op 7 oktober 2003 werd Cold Wind of Walhalla's Ayla geboren en
vervolgens gekocht door Sylke Cierpka. Uit Ayla komt kennel Poussiere de Lune voort... Vanaf de eerste tot en met haar laatste dag heeft Sylke alles aan haar beaucerons gegeven: toewijding aan het ras, liefde en warmte aan haar honden. Niets en niemand hield haar tegen om haar hart te volgen.
Ik voel me bevoorrecht om elke dag weer in haar Tess en Lady de liefde en de warmte te mogen voelen die zij hen gegeven heeft en dit door te geven middels deze kennel.
Texel, 3-09-2012
Met Easy en Galaxie Bleu Poussiere de Lune oftewel Bonbon en Bobigny
Even voorstellen: Ingrid Muffels
Mijn liefde voor de Beauceron is ontstaan toen ik mijn ex-partner CL leerde kennen: ik kreeg er twee voor de prijs van n, zal ik maar zeggen...
Wat daarna begon met n beauceronpupje is uitgegroeid tot het hebben van een eigen succesvolle hondenschool in het weekend, het samen met CL runnen van een hondendagopvang van ma t/m vr en het hebben van ieder onze eigen beauceronkennel.
Hij is van " L'Esprit d' Hamrik" en Zij is van " Poussiere de Lune"...
We hebben het geluk gehad om wat jren terug is begonnen als een hobby, om te zetten in een vak, een beroep met alle daaraan verbonden vaardigheden en kennis. We hebben dus vl ervaring in huis (en in de kennels).

Door mijn achtergrond als pedagoog ben ik altijd bezig met opvoeding, begeleiding en diepgang. Zo ga ik ook te werk in mijn hondenschool, de dagopvang en de kennel. Maar ook leer ik zelf graag wat bij. Ben altijd in voor de wijsheden van een ander.

Voor dit jaar heb ik mezelf ingeschreven voor de " Verdiepingscursus voor Hondenfokkers". Deze cursus wordt georganiseerd door Dogvision en is een goede aanvulling op de KK1 (Kynologische Kennis 1), welke ik reeds gevolgd heb. Begin februari neem ik deel aan het KynoCongres ( Peter Beekman) . Dit keer met het thema: spelen. Leuk! Verheug me erop!
In 2012 hebben CL en ik de " Fokkerstour 2012" van de Raad van Beheer bijgewoond . De lezing: ' Bijtende honden en het risico-assessment' vond in september plaats bij de gedragskliniek voor dieren, universiteit Utrecht. Ook erg interessant!
Bij Dogvision volg ik momenteel de opleiding tot Gedragsbeoordelaar met uiteindelijke doel gedragskeurmeester te worden...

Tenslotte ben ik een aantal jaren voorzitter van de Beauceron Vereniging Nederland, de BVN geweest. Een jonge vereniging die er naar streeft het ras de Beauceron zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Bij 'links' kun je de site aanklikken en bekijken wat de BVN zoal doet voor haar leden en fokkers!

Galaxie Bleu Poussiere de Lune in
de puppensocialisatie ren om nieuwe indrukken op te doen
Puppen en socialisatie
Puppen verwekken is niet aan ons maar aan Moeder Natuur. Zorgen dat puppen een stabiel en evenwichtig karakter krijgen is wel iets waar we, voor een groot gedeelte, invloed op uit kunnen oefenen. Het 'socialiseren' van de hond begint op de dag van de geboorte en duurt tot...misschien wel tot de volwassenheid (?). Het houdt in ieder geval niet op op de dag dat een pup naar de nieuwe eigenaar gaat...ook niet voor mij. Voor alle Poussiere de Lune's eigenaren bestaat er de mogelijkheid tot begeleiding of het gebruik maken van onze kennis en ervaring tot wanneer dat nodig blijkt te zijn. Geen probleem!! We delen het graag!
  home
klik hier